Roda en ADO spelen in matig duel naar gelijkspel

In een zeer matig duel, die alle schijn had van een vervroegd degradatieduel, hebben Roda JC en ADO Den Haag met 1-1 gelijkgespeeld.

In de eerste helft waar beide ploegen verlamd van angst een waardeloze pot op de mat legden, kwam de thuisploeg toch op voorsprong. Morten Skoubo verlengde en Mads Junker legde kinderlijk eenvoudig Csaba Horváth in de luren. De Deen kon alleen richting Barry Ditewig en faalde niet.

Na rust zette ADO iets meer aan. Binnen het uur resulteerde dat in de gelijkmaker. Karim Soltani tikte binnen uit een voorzet van Wesley Verhoek. De thuisploeg besefte vervolgens dat het met een punt weinig opschoot en zocht de aanval.

Het kwam nog dichtbij de winnende treffer, maar de inzet van Pa-Modou Kah werd door de lijn gehaald door debutant Jens Toornstra, die kort na rust was ingevallen. Tien minuten voor tijd kwam de ploeg van Harm van Veldhoven met tien man te staan nadat Arnaud Sutchuin Djoum zich twee keer had vergrepen aan Soltani. Het haalde de angel uit de aanvalsdrift van Roda JC, zodat een gelijkspel onafwendbaar was.