Rocchi leidt Lazio naar eenvoudige winst op Novara

Lazio had een eenvoudige avond tegen Novara. De Romeinse nummer vier in de Serie A had dankzij twee vroege kopgoals weinig te dulden van de laagvlieger (3-0).

Lazio had de zaken snel voor elkaar. Binnen 22 minuten stonden de Romeinen op een 2-0 voorsprong dankzij rake kopballen van Giuseppe Biava en Tommaso Rocchi. Biava knikte een corner van spelmaker Hernanes binnen, terwijl Rocchi zeven minuten later op aangeven van Cristian Ledesma raak kopte. Vanaf dat moment speelde Lazio een gewonnen wedstrijd.

Novara ging in de tweede helft wel op jacht naar de aansluitingstreffer, maar de uitbraken van Lazio waren gevaarlijker. De aanvallers Rocchi en Miroslav Klose sprongen echter slordig met de kansen om. Totdat Rocchi ruim een kwartier voor tijd uit een individuele actie de derde goal van de thuisclub maakte.

Door de zege bezet Lazio de vierde plaats in de Serie A. De Romeinen staan vier punten achter op koploper Juventus en twee op AC Milan en Udinese. Novara blijft met tien punten op een degradatieplek staan. Alleen Cesena (9) en Lecce (8) staan er slechter voor. Foto: VI Images