Robinson wijst rentree bij Engeland van de hand

De uitnodiging voor de oefenwedstrijd tegen Hongarije kreeg bondscoach Fabio Capello terug. Paul Robinson houdt het helemaal voor gezien als international.

Robinson wijst rentree bij Engeland van de hand

Capello nam slechts tien spelers van de 23 WK-gangers op in zijn selectie. De Italiaanse bondscoach wilde na het teleurstellende verloop van het toernooi in Zuid-Afrika een frisse start maken. Onder anderen Jermain Defoe en Peter Crouch kregen geen uitnodiging voor de ontmoeting met Hongarije van woensdag.

Robinson was een van de beoogde nieuwe namen, maar de dertigjarige doelman zag een rentree bij Engeland niet zitten. 'Ik zie mezelf als nummer drie of vier en vind die rol frustrerend', aldus de goalie. Zijn 41ste en laatste interland bleef daarmee het duel met Rusland in 2007.

'Ik heb de laatste jaren niet de kans gehad meer te zijn dan tweede keus', gaf Robinson meer uitleg. 'Ik heb het gevoel dat het voor mij en mijn club Blackburn Rovers het beste is om me te concentreren op de club.' De doelman hervond de laatste jaren zijn vorm nadat hij door blunders bij onder meer de Engelse ploeg de schlemiel was geworden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen