Robinho verlaat Santos voor buitenlandse miljoenen

Reacties

Robinho vertrekt na één jaar weer bij Santos. De 31-jarige Braziliaan kwam er met zijn jeugdliefde niet uit over een nieuw contract. De 99-voudige international lijkt op weg naar het Chinese Guangzhou Evergrande, al heeft die club een akkoord woensdag ontkend in gesprek met persbureau AP.

Robinho verlaat Santos voor buitenlandse miljoenen

Santos laat weten dat de gesprekken met Robinho spaak liepen, omdat de oud-speler van Real Madrid, Manchester City en AC Milan lucratievere aanbiedingen zou hebben, met name uit het buitenland. Volgens het Braziliaanse Globo gaat het om Guangzhou Evergrande, waar het voormalige wonderkind twaalf miljoen euro per jaar kan verdienen, en het Mexicaanse Querétaro FC, waar Ronaldinho onlangs vertrok. In eigen land heeft Cruzeiro interesse.

Een transfer naar Guangzhou zou desondanks niet onlogisch zijn. De kapitaalkrachtige club uit China nam maandag Robinho's landgenoot Paulinho nog voor veertien miljoen euro over van Tottenham Hotspur, terwijl Luiz Felipe Scolari er sinds kort trainer is. Onder Scolari maakte de clubicoon van Santos in 2013 nog zijn rentree bij de nationale ploeg van Brazilië, waarmee hij desondanks niet meeging naar het WK.

Onder de nieuwe bondscoach Dunga maakte Robinho dit jaar zijn definitieve rentree voor de Seleção dankzij zijn uitstekende prestaties bij Santos. In zijn derde periode bij die club scoorde de behendige dribbelaar zes keer in twintig competitieduels. Robinho neemt dan ook met pijn in het hart afscheid van Santos. 'Want deze club voelt voor mij als familie, maar het leven gaat door. Santos blijft voor altijd in mijn hart.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.