Robinho dankt winst bij debuut aan misser Müller

Reacties

Het Chinese Guangzhou Evergrande heeft in een vriendschappelijk duel na strafschoppen gewonnen van Bayern München. Bij de Chinezen maakte Robinho zijn debuut.

Robinho dankt winst bij debuut aan misser Müller

Het voormalige Braziliaanse wonderkind werd onlangs voor een duizelingwekkend salaris naar China gehaald, om daar te gaan werken onder zijn landgenoot Luiz Felipe Scolari. Robinho zorgde voor rust zelf ook voor een van de gevaarlijkste momenten, toen keeper Manuel Neuer een vrije trap van de Braziliaan maar net uit het doel kon houden.

Namens Der Rekordmeister waren Sebastian Rode en Pierre-Emile Højbjerg vooral dreigend, maar gescoord werd er niet. Halverwege werd Robinho naar de kant gehaald, terwijl Bayern-coach Pep Guardiola in de rust en in de loop van de tweede helft bekende namen Neuer, David Alaba, Mario Götze, Juan Bernat en Robert Lewandowski verving voor spelers als Douglas Costa, Thomas Müller, Philipp Lahm, Thiago Alcántara en Xabi Alonso.

Ook zij kwamen na rust niet tot scoren, waardoor er in Guangzhou strafschoppen genomen moesten worden. De eerste werd echter direct gemist door Müller. Omdat alle daarna genomen pingels wél raak gingen, mocht Guangzhou zich de winnaar noemen. Arjen Robben was er aan Duitse zijde overigens niet bij, hij revalideert in Duitsland van een blessure.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.