Robert Eenhoorn volgt Toon Gerbrands op bij AZ

Reacties

AZ zal direct na het weekeinde Robert Eenhoorn presenteren als nieuwe directeur algemene zaken. De 46-jarige Rotterdammer wordt in Alkmaar de opvolger van Toon Gerbrands, die na een dienstverband van twaalf jaar naar PSV vertrekt.

Robert Eenhoorn volgt Toon Gerbrands op bij AZ

Eenhoorn is een voormalige tophonkballer, die twee keer deelnam aan de Olympische Spelen (1988, 2000) en onder meer 37 wedstrijden in de Amerikaanse Major League speelde.

Na zijn actieve loopbaan werd hij eerst speler/coach van Neptunus, waarmee hij drie keer landskampioen werd, en later zowel bondscoach als technisch directeur van de honkbalbond. In het seizoen 2006/07 fungeerde Eenhoorn als ambassadeur van zijn jeugdliefde Feyenoord.

Afgelopen seizoen lichtte hij ook al eens de opleiding van AZ door. De Alkmaarders hebben er een gewoonte van gemaakt iconen uit een andere tak van sport binnen te halen. Joop Alberda (volleybal) zit momenteel in de raad van commissarissen, Teun de Nooijer (hockey) werd in januari aangetrokken als teammanager. Eerder waren behalve Gerbrands (volleybal) ook Joost Bellaart (hockey) en John van Lottum (tennis) werkzaam bij AZ.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.