Robbie Keane haakt af voor interland tegen Duitsland

In de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Duitsland moet bondscoach Giovanni Trapattoni het stellen zonder zijn spits Robbie Keane. De 32-jarige Ier kan niet spelen door een achillespeesblessure, opgelopen tijdens de training eerder deze week.

Robbie Keane haakt af voor interland tegen Duitsland

'Robbie Keane zal niet in actie komen tegen Duitsland, maar is hopelijk wel fit voor de wedstrijd tegen de Faeröer Eilanden', meldt de Ierse voetbalbond. Keane liep de blessure op tijdens een duel op de training.

Met 121 interlands, waarin Keane 51 keer scoorde voor Ierland, mist Trapattoni een ervaren kracht in de strijd tegen de Duitsers. Verwacht werd dat de speler van LA Galaxy als enige spits opgesteld zou worden tegen het Duitsland van bondscoach Joachim Low.

Naast de voormalig speler van onder meer Internazionale, Tottenham Hotspur en Liverpool mist de 73-jarige Trapattoni nog drie ervaren krachten. Doelman Shay Given (Aston Villa) en aanvaller Damien Duff (Fulham) gaven eerder al aan te stoppen als international. Aston Villa-verdediger Richard Dunne is herstellende van een blessure.

Ierland speelt vrijdag zijn tweede WK-kwalificatiewedstrijd in Dublin tegen Duitsland. De Ieren staan momenteel op een gedeelde tweede plaats, samen met Zweden, achter Duitsland. Ierland won de eerste WK-kwalificatiewedstrijd van Kazachstan met 2-1. De doelpunten werden gemaakt door Robbie Keane en Kevin Doyle. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's