Robben ziet samenwerking met Dost in Oranje wel zitten

Reacties

De vorm van Bas Dost is volgens Arjen Robben Nederlands elftal-waardig. De vedette van Bayern München zinspeelt op een samenwerking in Oranje.

Robben ziet samenwerking met Dost in Oranje wel zitten

Het is in Duitsland de laatste weken een behoorlijk thema aan het worden: de strijd tussen beide Nederlanders op de topscorerslijst van de Bundesliga. Robben voert die aan met zestien goals, Dost volgt met elf treffers op plaats drie. Eerder liet de spits van VfL Wolfsburg zich al ontvallen dat hij de topscorerstitel alleen kan pakken 'als Robben ophoudt met scoren'.

Tegenover Bild heeft Robben zich nu uitgesproken over de bloedvorm waarin Dost verkeert. 'Ik ben blij voor hem dat hij nu zo'n uitstekende periode heeft', laat Robben optekenen. 'Dat heeft hij verdiend, het is een goede kerel.' Gezien de twaalf goals die hij in de laatste zeven wedstrijden maakte en de blessure van bijvoorbeeld Robin van Persie lonkt voor Dost een oproep voor het Nederlands elftal.

Een prima zaak, wat Robben betreft. 'Misschien dat we binnenkort tegen Turkije sámen doelpunten kunnen maken', zo adviseert hij bondscoach Guus Hiddink. Het Nederlands elftal speelt op zaterdag 28 maart in Amsterdam de EK-kwalificatiewedstrijd tegen de Turken, drie dagen later komt Spanje voor een oefenwedstrijd naar de hoofdstad. Dost zou in een van beide duels zijn debuut kunnen maken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.