Robben zet in interlandbreak volgende stap richting rentree

Reacties

Arjen Robben (31) heeft zijn rentree gemaakt op de groepstraining van Bayern München. Terwijl bijna alle spelers van de ongenaakbare Duitse koploper uitvliegen vanwege internationale verplichtingen, hoopt de aanvaller tijdens de break het herstelproces van zijn liesblessure af te ronden.

Robben zet in interlandbreak volgende stap richting rentree

Robben trainde al voor zich zelfzelf, maar sloot maandagochtend aan bij de groep. Zondag ontbrak hij in de wedstrijdselectie van Bayern, dat rivaal Borussia Dortmund met een 5-1 zege een enorme klap uitdeelde.

Robben liet vorige week al weten dat de berichtgeving over een rentree in de wedstrijdselectie te voorbarig was. 'Het herstelproces verloopt voorspoedig, maar het heeft nog wel tijd nodig. Ik wil geen risico's nemen en een terugslag krijgen', zei hij toen.

Robben heeft ook nog wel even de tijd voordat Bayern weer aan de bak moet. Op zaterdag 17 oktober wacht het uitduel met Werder Bremen. Drie dagen later staat in de Champions League het bezoek aan Arsenal op het menu.

Vorige week stelde Robben ook al dat deelname aan de cruciale EK-kwalificatieduels van Oranje met Kazachstan en Tsjechië een brug te ver zouden zijn. Bondscoach Danny Blind riep hem daarom ook niet op. De aanvaller, die dit seizoen voor Bayern in vijf officiële duels twee keer scoorde, liep zijn blessure op in zijn laatste interland. Tijdens de thuiswedstrijd tegen IJsland (0-1) moest hij al na 31 minuten het strijdtoneel verlaten.

Ook zonder Robben, en de al langer geblesseerde Franck Ribéry, presteert Bayern overigens uitstekend. Na acht competitieduels heeft de ploeg van Pep Guardiola nog geen punt ingeleverd. Van Oranje kan dat niet gezegd worden. Na de verliespartij tegen IJsland werd in Turkije kansloos met 3-0 verloren, waardoor Nederland plaatsing voor het EK niet meer in eigen hand heeft.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.