Robben wederom verkozen in Elftal van het Jaar

Reacties

Arjen Robben staat er goed op bij zijn collega's. Hij is door alle profspelers in Duitsland gekozen als de op twee na beste speler uit de Bundesliga van afgelopen seizoen.

Robben wederom verkozen in Elftal van het Jaar

Alle spelers die uitkomen in de Bundesliga, 2. Bundesliga, 3. Bundesliga en de verschillende Regionalliga's mochten hun favoriete elftal kiezen. Bayern München-aanvaller Robben werd daarin als derde gekozen, achter Borussia Dortmund-vedettes Marco Reus en Robert Lewandowski, met 10,1 procent van alle stemmen.

De vice-captain van Oranje op het WK vormt het middenrif met Reus en zijn Bayern-ploeggenoten Thiago Alcántara en Franck Ribéry. Bayern levert eveneens keeper Manuel Neuer en verdedigers Philipp Lahm, Dante en David Alaba (naast Dortmund-verdediger Mats Hummels). Voorin kozen de Duitse profs voor Mario Mandzukic (Bayern) en Lewandowski. Het elftal bestaat dus volledig uit spelers van bekerfinalisten Bayern en Dortmund.

Eerder werd Robben door zijn collega's uit de Bundesliga ook al verkozen tot de derde speler van de Bundesliga, ook toen werden Reus en Lewandowski eerste en tweede. Maandag werd tevens bekend dat Robben in het Elftal van het Jaar wat de Champions League betreft zit.

Heb jij een voorspellende gave en ken jij de afloop van het WK in Brazilië? Doe dan nu mee aan de VI WK-poule en win fraaie prijzen.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.