Robben vreest onderbezetting bij Bayern door blessures

Is Arjen Robben zelf niet geblesseerd, zitten er drie andere belangrijke spelers in de lappenmand bij Bayern München. De 29-jarige vleugelspits betreurt het dat Mario Götze, Javi Martínez en Thiago Alcántara de start van het nieuwe Champions League-seizoen moeten missen door hun begin deze jaargang opgelopen kwetsuren.

Robben vreest onderbezetting bij Bayern door blessures

Na anderhalve week met hun nationale ploeg op pad te zijn geweest, druppelden de spelers van Bayern München woensdag en donderdag weer binnen met het vooruitzicht van enkele drukke weken. Zaterdag krijgt de regerend landskampioen Hannover 96 op bezoek, waarna dinsdag de uitwedstrijd in het miljoenenbal tegen CSKA Moskou op het programma staat en de zaterdag erop een bezoek aan Schalke 04 volgt.

Robben is ervaringsdeskundige wat het missen van de seizoenstart betreft. Tijdens de afgelopen drie jaargangen keek hij steevast geblesseerd toe hoe de bal weer aan het rollen werd gebracht. De Oranje-international is blij dat dat nu niet het geval is. 'Nu gaat het echt beginnen', aldus Robben tegen TZ-Online. 'Maar het is wel jammer dat er al drie belangrijke spelers zijn uitgevallen. Juist in deze periode hebben we iedereen hard nodig.'

De selectie van Bayern leek ingericht op het ritme van drie duels per week, dat de komende weken vaste prik is. Maar Robben stelt terecht dat de spoeling door de blessures van Götze, Martínez en Thiago vooral op het middenveld erg dun is. Zeker omdat ook Bastian Schweinsteiger nog niet volledig is hersteld van een kniekwetsuur.

Daardoor liet trainer Josep Guardiola vóór de interlandperiode vleugelverdediger Phillipp Lahm al optreden als gelegenheidscontroleur. Voor de twee aanvallende posities op het Beierse middenrif komen in eerste instantie alleen nog Toni Kroos en Thomas Müller in aanmerking. Ook vleugelaanvaller Xherdan Shaqiri werd echter al ingezet op die positie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen