Robben voorzichtig: 'Niet erg om af en toe rust te houden'

Invaller Arjen Robben keek ondanks zijn reservebeurt tevreden terug op de nipte overwinning op bezoek bij  Eintracht Frankfurt (0-1). De aanvaller van Bayern München maakte de voorgaande wedstrijden steeds vol, maar toonde desalniettemin begrip voor het besluit van trainer Pep Guardiola.

Robben voorzichtig: 'Niet erg om af en toe rust te houden'

'Ik heb de laatste wedstrijden steeds negentig minuten gespeeld. Ik sta voor mijn vijfde seizoen in München en liep in de eerste vier jaar steeds een blessure op voor de winterstop', aldus Robben in gesprek met Sport1.

Robben wil daarom voorzichtig doen. 'Daarover hebben de trainer en ik gesproken en hij let daar goed op. Het is ook niet erg om af en toe een wedstrijd rust te houden. Daardoor kan je het volgende duel juist weer volle bak gaan', legt de Oranje-international uit.

Ook het resultaat stemde tot tevredenheid in het Bayern-kamp, al ging het niet eenvoudig. 'Dit zijn moeilijke potjes zo in het begin van het seizoen. Wij zijn bezig aan een proces waarin we stappen moeten maken', zei Robben. 'Dit was een lastige uitwedstrijd en als je dan uiteindelijk met 0-1 wint moet je gewoon tevreden zijn.'

De verwachtingen zijn door de komst van Guardiola en het succes van het afgelopen seizoen, waarin Bayern de treble won, groot in Duitsland.  Robben: 'We hebben natuurlijk een superseizoen gehad. Ik denk alleen niet dat het  realistisch is om dat te evenaren. Maar goed, we gaan er in ieder geval alles aan doen.'

Bekijk hier al onze video's