Robben valt uit na beschamende eerste helft Oranje

Arjen Robben is in het duel van het Nederlands elftal met Luxemburg geblesseerd uitgevallen. De 32-jarige aanvaller moest de strijd in het Stade Josy Barthel halverwege staken, Steven Berghuis was zijn vervanger. Ook voor Wesley Sneijder zat het duel er na 45 minuten al op.

Robben zette Oranje in de 36ste minuut op voorsprong, maar greep vlak voor rust naar zijn rechterbeen na een verdedigende actie. De rechtsbuiten voorkwam een Luxemburgse counter, maar dat leverde wel een ogenschijnlijk nieuwe blessure op. De aanvoerder liep in het restant van het eerste bedrijf moeilijk en bleef na de hervatting in de kleedkamer achter. Feyenoorder Berghuis kwam in zijn plaats het veld in.

Precies een jaar geleden speelde Robben zijn vorige interland, een vriendschappelijk duel met Wales in Cardiff (2-3 winst). Vervolgens werd de blessuregevoelige rechtsbuiten geveld door een reeks aan kwetsuren, die hem ook bij zijn club Bayern München veelvuldig aan de kant hield.

Ook Wesley Sneijder keerde niet terug voor de tweede helft in Luxemburg. Memphis Depay was zijn vervanger voor de tweede helft, die hier live te volgen is.