Robben: 'Uitzonderlijke klasse Sneijder nodig op WK'

Reacties

Als het aan Arjen Robben ligt gaat Wesley Sneijder mee naar Brazilië. De positie van de aanvallende middenvelder van Galatasaray staat al tijden ter discussie, maar de ster van Bayern München doet daar niet aan mee. Hij vindt dat Sneijder thuishoort op het WK.

Robben: 'Uitzonderlijke klasse Sneijder nodig op WK'

De ex-Ajacied komt bij het Nederlands elftal in aanmerking voor de nummer 10-positie, maar speelt in Turkije wekelijks vanaf de linkerflank. Van Gaal heeft al laten weten niet blij te zijn met die ontwikkeling. Daardoor staat er nog altijd een vraagteken achter Sneijder, ook omdat de 97-voudige international zich in de oefeninterland tegen Frankrijk (0-2) niet kon onderscheiden.

Robben neemt het in gesprek met de NOS op voor zijn generatiegenoot. 'Sneijder is een heel belangrijke speler. Als hij zijn niveau heeft en fit is, dan is hij van uitzonderlijke klasse. Dat hebben we nodig op het WK', vertelt de buitenspeler van Bayern München, dat in 2010 de Champions League-finale nog verloor van Internazionale, waar Sneijder toen de grote man was.

Sneijder etaleerde die topvorm ook op het WK in Zuid-Afrika, waar Nederland in de eindstrijd met 1-0 van Spanje verloor. Robben erkent dat Sneijder, die in juni dertig wordt, niet meer zo goed is als toen. 'Je moet hem niet vergelijken met vier jaar geleden, maar ik blijf Sneijder een meerwaarde vinden voor het Nederlands elftal. Van Gaal beslist, maar ík ben fan van Wesley.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.