Robben schittert tijdens galavoorstelling in Dortmund

Real Madrid heeft op bezoek bij Borussia Dortmund een klinkende overwinning behaald. Tijdens het oefenduel ter ere van het honderdjarig bestaan van Borussia was Arjen Robben de uitblinker.

De thuisploeg kwam er geen moment aan te pas, maar alleen Esteban Granero wist in de eerste helft het net te vinden. Na rust scoorde De Koninklijke nog vier keer in Dortmund en bij drie van die treffers was Robben betrokken.

In de 48ste minuut maakte de linksbuiten de 2-0 en 25 minuten later gaf hij de assist op Gonzalo Higuaín voor de derde treffer van Real. In de 76ste minuut benutte Kaká een strafschop, die werd toegekend na een overtreding op Robben. Raúl bepaalde de eindstand in de slotfase op 0-5 in het voordeel van Real Madrid.

Royston Drenthe kwam als invaller nog binnen de lijnen. In het Signal Iduna Park was er geen speeltijd voor Ruud van Nistelrooy, Wesley Sneijder en Rafael van der Vaart.