Robben op weg naar persoonlijk record in slotfase seizoen

Reacties

Arjen Robben is in cijfermatig opzicht bezig aan zijn beste seizoen bij Bayern München. Niet eerder bereidde de Oranje-international zoveel doelpunten van ploeggenoten voor en ook zijn productie nadert een persoonlijk record.

Robben op weg naar persoonlijk record in slotfase seizoen

Robben speelde deze jaargang tot dusverre 38 officiële wedstrijden voor Bayern, waarin hij negentien keer scoorde en veertien doelpunten van ploeggenoten voorbereidde. Met dat aantal assists heeft hij al een persoonlijk record te pakken: niet eerder sinds zijn overstap van Real Madrid naar de Beierse grootmacht medio 2009 was hij zo vaak de aangever in één seizoen, zoals blijkt uit onderstaande graphic.

Robben verdeelde zijn veertien assists als volgt: zes in de Bundesliga, vier in het Duitse bekertoernooi en vier in de Champions League. Thomas Müller profiteerde het meest van het voorbereidende werk van de Oranje-international (acht goals), gevolgd door Franck Ribéry (drie) en Mario Mandzukic (twee).

Recordaantal goals lonkt
Ook qua aantal doelpunten kan Robben in het restant van dit seizoen nog een persoonlijk record vestigen. Zijn eerste seizoen bij Bayern - de jaargang 2009/10 - was met 23 treffers in 37 officiële duels de meest productieve in de complete loopbaan van de dertigjarige aanvaller. Dit seizoen staat de teller dus op negentien: tien in de Bundesliga, drie in het bekertoernooi, vier in de Champions League en twee om de Duitse Super Cup.

Robben, die zaterdag met Bayern op bezoek gaat bij Eintracht Braunschweig, heeft nog minstens zeven wedstrijden de kans dat aantal verder op te voeren: de laatste vier speelronden in de Bundesliga, de twee halve finales in de Champions League tegen Real Madrid en de Duitse bekerfinale tegen Borussia Dortmund. Mogelijk komt daar zelfs nog de finale in de Champions League bij.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.