Robben ook tegen Köln beslissend voor Bayern

Op Arjen Robben staat geen maat in de Bundesliga. Ook in het thuisduel met 1. FC Köln was de Oranje-international weer op dreef voor Bayern München (4-1).

Na de eclatante zeges op Hamburger SV (8-0) en bij SC Paderborn (0-6) was de vraag bij welk aantal treffers de teller van Bayern zou stoppen. De start bood weinig hoop voor 1. FC Köln, dat al na drie minuten op achterstand kwam. Bastian Schweinsteiger zorgde met een rake kopbal voor de 1-0.

Arjen Robben stond met de corner aan de basis van de openingstreffer. Daarmee zette hij snel zijn 99ste officiële thuisduel voor Bayern luister bij. De Oranje-international kwam daarmee op 37 assists.

Maar de aanvaller had zijn kruit allerminst verschoten. Nadat Anthony Uljah op slag van rust onverwacht had geantwoord op de 2-0 van Franck Ribéry, zorgde Robben er in de tweede helft persoonlijk voor dat de Beierse zege niet meer in gevaar kwam.

In de 67ste bracht hij met een rake kopbal de marge weer op twee doelpunten om een kwartier voor het einde met een fraaie actie de 4-1 van Robert Lewandowski voor te bereiden. Zijn cijfers voor de onaantastbare koploper zijn daarmee nog indrukwekkender; in de laatste vijf Bundesliga-duels scoorde hij zeven keer en tekende hij voor vier assists.