Robben ontkent schwalbe: 'Penalty en rood'

Reacties

Arjen Robben was het na het bekerduel met VfL Bochum totaal oneens met trainer Gertjan Verbeek. De aanvaller van Bayern München ontkende dat hij met een fopduik een penalty had verdiend in de met 0-3 gewonnen wedstrijd.

Robben ontkent schwalbe: 'Penalty en rood'

Verbeek stelde na de kwartfinalewedstrijd dat Robben zich weer eens had laten kennen. De Bedumer wil daar niets van weten. 'Het was een duidelijke strafschop en een rode kaart', beoordeelde hij de overtreding van Jan Simunek. 'Daar is geen discussie over mogelijk. Zo zijn de regels nou eenmaal.' Overigens werd de penalty op slag van rust gemist door Thomas Müller.

Waar Verbeek niet te spreken was over zijn landgenoot, was Robben op zijn beurt wel lovend over het werk van de trainer van Bochum. 'Een enorm compliment aan die ploeg en Verbeek. Ik hoop dat Bochum promoveert. De Bundesliga verdient een ploeg die zo voetbalt als Bochum', zei hij. Bochum staat vijfde in de 2. Bundesliga. De toptwee promoveert direct, de nummer drie wacht een play-off.

'Mijn ploeg heeft het geweldig gedaan', zei Bayern-trainer Pep Guardiola na afloop. 'Maar ik was ook onder de indruk van Bochum. Ik wil dat team een compliment maken. Het was een zware wedstrijd, maar na die penalty en rode kaart zijn we niet meer in de problemen geweest.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.