Robben: 'Neuer heeft ons de zege gebracht'

Ondanks één treffer en twee assists heeft Arjen Robben de 4-1 zege van Bayern München op 1. FC Köln opgedragen aan 'waanzinnige' keeper Manuel Neuer.

'Het was eigenlijk wel grappig', keek Robben op de clubwebsite terug op het succes op de 115de verjaardag van Bayern München. 'We begonnen goed, hadden snel een 2-0 voorsprong te pakken en dan denk je dat het weer raak is. We zaten goed in de wedstrijd en we waren fel.'

De aanvaller, die de 1-0 van Bastian Schweinsteiger voorbereidde, zag in de laatste tien minuten van de eerste helft dat er gas werd teruggenomen. 'En op een vervelend moment hebben we de aansluitingstreffer moeten incasseren', aldus Robben over de 2-1 kort voor de rust. 'Dan ga je met een niet zo'n goed gevoel de kleedkamer in.'

In de tweede helft kwam dat ook tot uitdrukking in het spel van Bayern. 'We zijn niet goed begonnen en ik moet zeggen dat Manuel Neuer ons de zege heeft gebracht. Het was waanzinnig hoe hij de ballen er allemaal uit heeft gehouden.'

Robben ging daarbij voorbij aan zijn eigen rol in het Beierse succes. De aanvaller zorgde met 3-1 na ruim een uur voor opluchting, waarna Bayern zich weer van zijn dominante kant kon laten zien en Robert Lewandowski op aangeven van Robben 4-1 kon maken.

'Na de 3-1 van Arjen was het weer een compleet andere wedstrijd. We hebben weer gedomineerd', zei trainer Pep Guardiola, die net als Robben ook Neuer alle lof toezwaaide. 'We hebben vandaag gewonnen, omdat Manu twee keer fantastisch heeft gered.'