Robben maakt kans op plek in FIFPro World-XI

Reacties

Arjen Robben is een van de vijftien genomineerde aanvallers die kans maken op een plekje in de voorhoede van het FIFPro World XI. De aanvaller van het Nederlands elftal en Bayern München heeft bij de door de wereldwijde vakbond voor voetballers georganiseerde verkiezing wel te stellen met flinke concurrentie.

Robben maakt kans op plek in FIFPro World-XI

De definitieve FIFPro World XI,  het elftal dat wordt samengesteld door de wereldwijde spelers zelf, zal worden bekendgemaakt tijdens het FIFA-gala van 12 januari.

Voor de drie aanvallende opties zijn behalve Robben ook Lionel Messi, Cristiano Ronaldo en Zlatan Ibrahimovic weer genomineerd. Zij vormden in het elftal van vorig jaar de voorhoede.

Robben heeft zijn uitverkiezing niet alleen te danken aan zijn goede spel bij Bayern. Bij Oranje was hij op het WK dé uitblinker. De ploeg van bondscoach Louis van Gaal werd in Brazilië derde, mede door de dadendrang van Robben.

Bekijk in de gerelateerde artikelen ook de geselecteerde middenvelders, verdedigers en keepers.

De volledige lijst met genomineerden:
Sergio Agüero (Argentinië/Manchester City), Gareth Bale (Wales/Real Madrid), Karim Benzema (Frankrijk/Real Madrid), Diego Costa (Spanje/Chelsea), Cristiano Ronaldo (Portugal/Real Madrid), Zlatan Ibrahimovic (Zweden/Paris Saint-Germain), Robert Lewandowski (Polen/Borussia Dortmund), Lionel Messi (Argentinië/Barcelona), Thomas Müller (Duitsland/Bayern München), Neymar (Brazilië/Barcelona), Marco Reus (Duitsland/Borussia Dortmund), Arjen Robben (Nederland/Bayern München), Franck Ribéry (Frankrijk/Bayern München), Wayne Rooney (Engeland/Manchester United), Luis Suarez (Uruguay/Barcelona).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.