Robben loodst als aangever Bayern langs Schalke 04

Schalke 04 heeft het Bayern München knap lastig gemaakt, maar juist Arjen Robben bood de Beierse ploeg als aangever de helpende hand in Gelsenkirchen (1-3).

Bayern-trainer Josep Guardiola voelde zich in de aanloop naar de wedstrijd tegen Schalke 04 geroepen om Robben te verdedigen. De verwijten van egoïsme waren niet besteed aan de Spanjaard. 'Ik wil de Arjen Robben zoals hij is, want ik wil Arjen Robben niet veranderen.'

De Oranje-international onderstreepte tegen Schalke 04 dat hij ook oog heeft voor medespelers en niet alleen voor zichzelf. Want in de 69ste minuut vond Robben, nadat de bal langs vele voeten was gegaan, met een voorzet het hoofd van Javi Martínez. De Spaanse verdediger bracht Bayern opnieuw op voorsprong.

Schalke 04, waar Klaas-Jan Huntelaar na de 1-2 werd gewisseld, had een ongelukkige achterstand nog kunnen beantwoorden. Want acht minuten na de 0-1 van David Alaba – zijn schot werd van richting veranderd – had Max Meier voor de verdiende gelijkmaker getekend. Hij profiteerde van een fout van keeper Manuel Neuer.

Die Königsblauen waren niet in staat zich opnieuw langszij te knokken. Het bleef spannend, ook omdat Robben een kwartier voor tijd een grote kans onbenut liet. Zijn kopbal ging over. Thomas Müller deed dat in blessuretijd beter; 1-3.

Maar de Oranje-international had zijn bijdrage al geleverd aan het volgende succes van Bayern, dat door de zege de voorsprong op nummer twee Borussia Dortmund deed groeien tot acht punten. Schalke 04 staat zevende op zeventien punten van de koploper.