Robben leidt Bayern langs koploper, eerste zege Huntelaar

Bayern München mag zich opmaken voor het Oktoberfest, aangezien de ploeg van trainer Pep Guardiola op eigen veld te sterk was voor koploper SC Paderborn. Schalke 04 boekte op bezoek bij Werder Bremen zijn eerste overwinning.

Bayern München - SC Paderborn 4-0
Na vier speelronden was SC Paderborn verrassend de koploper van de Bundesliga. Net als FSV Mainz 05, 1899 Hoffenheim en Bayern München had de gepromoveerde club acht punten, maar op basis van het doelsaldo werd de ranglijst aangevoerd. Maar tijdens het bezoek aan de regerend kampioen trof de ploeg van André Breitenreiter de weer herstelde Arjen Robben.

Afgelopen zaterdag haakte de vleugelaanvaller tijdens de warming-up voor het uitduel met Hamburger SV nog af vanwege hamstringklachten, maar tegen Paderborn liet Robben zich al snel weer zien. In de achtste minuut stuurde hij Thomas Müller weg en die stelde Mario Götze in staat om 1-0 te maken. Zes minuten later verzorgde Robert Lewandowski na voorbereidend werk van Philipp Lahm het tweede doelpunt namens Der Rekordmeister.

Voor de Bayern-spelers was er dan ook een aantrekkelijk vooruitzicht met het oog op de oktoberfeesten in München. 'Als we winnen mogen ze gaan, anders kunnen we beter thuisblijven', liet Guardiola maandag weten. En die overwinning kwam geen moment meer in gevaar, al schakelde de club uit München na het tweede doelpunt een tempo terug.

In het laatste kwartier liep Bayern echter nog uit naar een ruime overwinning. Götze maakte in de 78ste minuut het derde doelpunt. Opnieuw was het Robben die de aanval opzette en Müller die de assist verzorgde. Het slotakkoord was vijf minuten voor tijd voor Müller, die uit een voorzet van Robben de eindstand bepaalde op 4-0.

Door de overwinning heeft Bayern nu elf punten uit vijf duels, waarmee het de nieuwe koploper is in de Bundesliga.

Werder Bremen - Schalke 04 0-3
Schalke 04 begon dramatisch aan de competitie en wachtte na vier duels nog altijd op zijn eerste overwinning, maar dat gold ook voor Werder Bremen. En die club kreeg daar ook nog eens een virus overheen. Zes spelers, onder wie aanvoerder Clemens Fritz, werden hierdoor getroffen. Eljero Elia was wel fit en had een basisplaats bij Werder, terwijl Klaas-Jan Huntelaar startte bij de bezoekers.

In de eerste helft hielden beide ploegen elkaar in balans, maar Schalke sloeg kort na rust twee keer toe. In de 48ste minuut opende de talentvolle Maximilian Meyer op aangeven van Huntelaar de score in het Weser Stadion en drie minuten later was het opnieuw raak. Dit keer kopte Roman Neustädter een hoekschop van Christian Fuchs tegen de touwen.

In de 85ste minuut was Huntelaar ook de aangever bij de 3-0 van Tranquillo Barnetta, waardoor Schalke met de volle winst huiswaarts kon keren. De club uit Gelsenkirchen heeft nu vijf punten en stijgt daarmee naar de dertiende plaats.