Robben laat topper in Mönchengladbach schieten

Reacties

Bayern München is zonder sterspeler Arjen Robben afgereisd naar Mönchengladbach, voor de topper tegen het plaatselijke Borussia. De Nederlandse vleugelaanvaller heeft last van een spierblessure.

Robben laat topper in Mönchengladbach schieten

Zaterdag ontbrak Robben op de laatste training van Bayern en vervolgens werd besloten zonder hem af te reizen naar Mönchengladbach. Dinsdag was de Oranje-international met twee doelpunten nog de uitblinker tijdens de galavoorstelling in de Champions League bij AS Roma (1-7), maar in dat duel liep hij ook de klachten op die hem nu aan de kant houden.

'Het is niks ernstigs, maar ik kan niet spelen tegen Gladbach. Dat is wel wat te enthousiast', stelt Robben zondagmiddag tegen Voetbal International. De dertigjarige aanvaller wenst door ervaringen uit het verleden geen enkel risico te nemen met spierblessures, uit angst voor een lange periode van afwezigheid.

Borussia Mönchengladbach is momenteel de grootste bedreiging van Bayern op de ranglijst. De ploeg van trainer Lucien Favre is nog ongeslagen in de Bundesliga en heeft slechts vier punten minder dan de koploper en titelverdediger uit München. De absentie van de in grootste vorm verkerende Robben is daarom een tegenvaller, maar Bayern-trainer Pep Guardiola en bondscoach Guus Hiddink hoeven zich dus geen al te grote zorgen te maken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.