Robben: 'Kort invalbeurtje, maar het voelt goed'

Reacties

Arjen Robben stond met een grote glimlach de pers te woord na zijn succesvolle rentree bij Bayern München, dat in de eerste groepswedstrijd van de Champions League nipt won van Manchester City (1-0).

Robben: 'Kort invalbeurtje, maar het voelt goed'

'Het was een kort invalbeurtje, maar het voelt goed', zegt Robben - die een kwartier voor tijd in de ploeg kwam voor Thomas Müller - in gesprek met NOS. 'Ik zat al snel in de wedstrijd, dat was lekker.'

Na de komst van Robben werd de druk op Manchester City opgevoerd. Dat resulteerde in de negentigste minuut in de winnende treffer van Jérôme Boateng. 'Gelukkig viel de goal nog. Het was een gelijkopgaande wedstrijd, maar ik denk dat wij de beste kansen hebben gehad', aldus Robben.

In de Allianz-Arena keerde Robben na een korte afwezigheid weer terug in de ploeg. Enkelklachten zorgden ervoor dat de aanvaller zowel wedstrijden van Bayern als van Oranje miste. 'Ik moet er nog wel inkomen, we gaan het rustig opbouwen. Ik moet in ieder geval niets forceren', liet Robben weten.

'De voorbereiding was niet ideaal. Maar dat is logisch na zo'n WK. Ik moet nu vooral zorgen dat ik het goed opbouw', aldus de reserve-aanvoerder van Oranje, die aangeeft dat Bayern nog niet in optima forma is. 'We zijn misschien nog niet waar we willen zijn, maar het gaat steeds beter.'

Datzelfde geldt voor Oranje, dat een ongelukkige start kende onder bondscoach Guus Hiddink na de nederlagen tegen Italië (2-0) en Tsjechië (2-1). 'Ik heb er alle vertrouwen in dat we de boel op de rit gaan krijgen. Maar dat komt in oktober pas weer', eindigde Robben weer lachend.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.