Robben kan puntenverlies Bayern niet voorkomen

Een late treffer van VfL Wolfsburg heeft ervoor gezorgd dat Arjen Robben zijn rentree bij Bayern München met een teleurstellend gelijkspel moest afsluiten. Ook FSV Mainz 05 kon niet profiteren van de misstap die Bayer Leverkusen vrijdag beging. Mainz verloor de uitwedstrijd tegen VfB Stuttgart met 1-0.

VfL Wolfsburg - Bayern München 1-1Bayern München slaagde er zaterdag niet in aansluiting te vinden met de top in de Bundesliga. Sascha Riether zorgde vlak voor tijd dat zijn ploeg VfL Wolfsburg met een punt van het veld ging.

Al vroeg in de wedstrijd zorgde Mario Gomez voor het eerste gevaar van de wedstrijd. De spits van Bayern waarschuwde Wolfsburg met een schot tegen de lat. Een paar minuten later was het wel raak.

Een uittrap van Bayern-doelman Thomas Kraft belandde dicht bij het doelgebied van Wolfsburg, waardoor keeper Benaglio besloot uit te komen. De Zwitser deed dit echter op onhandige wijze en trapte de bal hard tegen Thomas Müller aan, die zo goedkoop zijn zesde doelpunt van het seizoen maakte.

Tien minuten later kon Philipp Lahm uit een penalty de marge verdubbelen. De Duitser faalde echter door de bal vanaf elf meter tegen de paal te schieten.

In de 25ste minuut werd Ribéry (foto onder) op ongelukkige wijze door Josué op zijn linkerenkel getrapt. De Fransman moest het veld verlaten. Hij werd gewisseld voor Arjen Robben, die zijn eerste speelminuten in dit Bundesligaseizoen maakte. Ondanks het feit dat Bayern München in de eerste helft heer en meester was, was Wolfsburg in de laatste minuten dichtbij de gelijkmaker. Op slag van rust mocht ook Grafite vanaf elf meter aanleggen, maar ook híj miste zijn penalty. De jonge doelman Kraft hield zijn club met een knappe redding op de been.

Het spektakel van de eerste helft ontbrak in het tweede deel van de wedstrijd. Bayern verdedigde de voorsprong en bij Wolfsburg ontbrak het aan scherpte. Toch kon het vlak voor het laatste fluitsignaal op gelijke hoogte komen. Marcel Schäfer kon na een verdedigende blunder van Bastian Schweinsteiger voorzetten op Riether, die scoorde en Bayern zodoende met slechts één punt huiswaarts stuurde.

VfB Stuttgart - FSV Mainz 05 1-0VfB Stuttgart behaalde zaterdag zijn vierde overwinning van het seizoen. De nummer zeventien van de Bundesliga ontdeed zich verrassend met 1-0 van FSV Mainz 05, de nummer twee op de ranglijst.

Lange tijd leek het duel in Stuttgart op een doelpuntloos gelijkspel uit te draaien. Toch kon Martin Harnik tien minuten voor tijd voor de openingstreffer zorgen. Het bleek het enige doelpunt van de wedstrijd.

De nederlaag van Mainz heeft (nog) geen consequenties voor de plek op de ranglijst. Wél bedraagt het gat met koploper Borussia Dortmund momenteel dertien punten.

Ook zal de club een plaatsje zakken op de ranglijst als Hannover 96 morgen van Eintracht Frankfurt wint. Stuttgart blijft ondanks de overwinning zeventiende staan.

Overige uitslagen van zaterdagmiddag:1. FC Nürnberg - Borussia Mönchengladbach 0-1FC Sankt Pauli - SC Freiburg 2-2Werder Bremen - 1899 Hoffenheim 2-1 Foto: VI Images