Robben in recordtempo naar honderdste zege in Bundesliga

Reacties

Arjen Robben kan zaterdag in de uitwedstrijd tegen Hannover 96 een Bundesliga-record aan zijn palmares toevoegen. De aanvaller van Bayern München koerst in sneltreinvaart af op zijn honderdste zege in de Duitse topdivisie.

Robben in recordtempo naar honderdste zege in Bundesliga

Robben speelde bij Bayern tot dusverre 125 wedstrijden in de Bundesliga. Daarvan won hij er 99, tegen dertien gelijke spelen en dertien nederlagen. Als de 31-jarige Oranje-international in Hannover in actie komt én als winnaar van het veld stapt, mag hij zich de speler noemen die als snelste de grens van honderd overwinningen in de Duitse topklasse bereikt.

Het Bundesliga-record is nu nog in handen van Robben's huidige ploeggenoot Thomas Müller en voormalig Bayern-verdediger Willy Sagnol, die beiden 148 competitieduels nodig hadden voor hun jubileumzege. Robben zal dat record dus aanzienlijk scherper stellen, aangezien de marge met beide recordhouders 23 wedstrijden bedraagt.

Twee andere ploeggenoten van Robben completeren de huidige topvier: de Fransman Franck Ribéry boekte zijn honderdste zege in de Bundesliga in zijn 149ste duel, terwijl aanvaller Robert Lewandowski zijn jubileum na 151 optredens kon vieren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.