Robben in Nürnberg de reddende engel voor Bayern

Bayern München profiteerde met dank aan Arjen Robben van de misstap van koploper Borussia Dortmund. Subtoppers Werder Bremen en Bayer Leverkusen verloren.

Robben in Nürnberg de reddende engel voor Bayern

1. FC Nürnberg-Bayern München 0-1Na het bizarre gelijkspel van Borussia Dortmund tegen VfB Stuttgart (4-4) van vrijdag dacht Bayern München zonder al te veel problemen de koploper tot op drie punten te kunnen naderen. Maar 1. FC Nürnberg bleek stugger dan verwacht voor de ongeïnspireerde Beierse formatie.

Trainer Jupp Heynckes bracht na bijna een uur Frank Ribéry in het veld om puntenverlies te voorkomen. De Franse invaller liet twintig minuten voor tijd na de score te openen, maar het was een misser zonder gevolgen. Robben brak uit de rebound alsnog de ban voor Bayern, dat door de overwinning Dortmund tot op drie punten naderde.

Bayer Leverkusen-SC Freiburg 0-2SC Freiburg zette zijn goede reeks voort in Leverkusen. Bayer was het derde slachtoffer op rij van de ploeg van trainer Christian Streich. Leverkusen dreigt naast Europees voetbal te gaan grijpen na de vierde nederlaag op rij. Julian Schuster opende tegen zijn oude club met zijn eerste treffer van het seizoen de score, waarna Daniel Caligiuri in de tweede helft het pleit beslechtte. Freiburg is door de succesreeks weer een stap dichter hij handhaving.

1. FC Kaiserslautern-Hamburger SV 0-1Hamburger SV was door aanhoudende slechte resultaten in de problemen gekomen, maar nam de ergste zorgen weg door 1. FC Kaiserslautern te verslaan. De ploeg van trainer Thorsten Fink versloeg op de Betzenberg de hekkensluiter met 1-0. De treffer van Marcell Jansen voor rust was voldoende voor de drie punten. HSV nam met de zege de laatste strohalm weg bij Kaiserslautern. De formatie van Krassimir Balakov staat inmiddels tien punten verwijderd van de veilige vijftiende plaats, die nu in handen is van HSV.

Werder Bremen-FSV Mainz 05 0-3FSV Mainz 05 verraste met een ruime zege bij Werder Bremen en nam daarmee afstand van de gevarenzone. Met twee treffers was invaller Eric-Maxim Choupo Moting de grote man bij de gasten, die dankbaar profiteerden van fouten van Werder. Door de zege klom Mainz naar de tiende plaats, terwijl Werder Bremen in de strijd om Europees voetbal belangrijke punten liet liggen.

FC Augsburg-1. FC Köln 2-1FC Augsburg deed goede zaken in de strijd tegen degradatie. Mede dankzij een benutte strafschop van oud-Ajacied Nando Rafael versloeg de ploeg van trainer Jos Luhukay concurrent 1. FC Köln, dat door de resultaten in de Bundesliga zakt naar de zestiende plaats. Die klassering betekent aan het einde van de rit een promotie-degradatie play-offs. Hertha BSC, dat later nog in actie komt tegen VfL Wolfsburg, staat zeventiende. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's