Robben: 'Ik zal niet meteen weer in topvorm zijn'

Reacties

Pep Guardiola zei maandag nog dat je een speler als Arjen Robben niet op de bank zet als hij fit is. Zelf tempert de 31-jarige aanvaller van Bayern München de verwachtingen in aanloop naar de beladen halve finale in het Duitse bekertoernooi van vanavond (20.30 uur) tegen Borussia Dortmund.

Robben: 'Ik zal niet meteen weer in topvorm zijn'

Robben hervatte zondag de groepstraining na vijf weken afwezigheid en lijkt klaar voor een rentree tegen BVB. Zelf blijft hij, net als vorige week, voorzichtig. 'Niemand kan verwachten dat ik in mijn eerste wedstrijd na zo'n lange pauze meteen weer in topvorm ben', zegt de Oranje-international in gesprek met Bild.

Zijn trainer Guardiola was maandag nog een andere mening toegedaan. 'Als Robben fit is, speelt hij in de basis. Hij verkeert weliswaar nog niet in topconditie, maar hij heeft maar weinig tijd nodig om weer in zijn ritme te komen', zei de Spaanse coach, die wel een slag om de arm hield. 'We zullen pas kort voor de wedstrijd beslissen of Robben in de basis start.' Robben zelf zei op Radio 538 te verwachten dat hij zal invallen.

Guardiola benadrukte bij Robbens afwezigheid meerdere malen hoe belangrijk de behendige linkspoot voor Bayern is. Vooral zijn kracht in de één-tegen-één-duels wordt node gemist. En natuurlijk diens doelpunten. Dit seizoen was Robben al goed voor negentien officiële treffers in 29 optredens. Bovendien bereidde hij nog eens negen doelpunten van zijn ploeggenoten voor.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.