Robben: 'Ik wil belangrijk zijn en verder niets'

Reacties

Arjen Robben (32) heeft gereageerd op de ophef rond zijn persoon. De Oranje-international wil zich niet bezighouden met fluitconcerten, maar richt zich juist op zijn vorm. En die is groeiende volgens de Bayern München-aanvaller.

Robben: 'Ik wil belangrijk zijn en verder niets'

Sinds eind januari speelde Robben in de Bundesliga tegen 1899 Hoffenheim, Bayer Leverkusen en FC Augsburg respectievelijk negentig, zestig en negentig minuten. Voorafgaand aan de 3-1 zege van zondag bij Augsburg had Robben midweeks in het bekerduel bij het VfL Bochum van trainer Gertjan Verbeek ook al het duel uitgespeeld. Ook woensdag werd gewonnen: 0-3.

Na dat bekerduel hekelde Verbeek Robben omdat hij een schwalbe gemaakt zou hebben. Ook het Bochum-publiek liet zich niet onbetuigd. Bij Augsburg werd Robben ook uitgefloten. 'Maar daar wil ik niets meer over zeggen, ik concentreer me louter op het voetbal', legt Robben in Kicker uit. 'Ik wil belangrijk zijn voor de ploeg en verder niets.'

Robben merkt dat hij langzaam weer in zijn ritme komt. 'Het gaat steeds beter. Tegen Bochum ging het al aardig en tegen Augsburg ook weer. Ik ben tevreden. De samenwerking met Thomas Müller en Philipp Lahm op de rechterflank voelt vertrouwd. Ik had aan het einde van de wedstrijd zelfs nog kunnen scoren. Maar laat ik die doelpunten maar voor een belangrijker moment bewaren. Want die gaan er nog genoeg komen', besloot Robben, die met Bayern in de Champions League nog uit zal komen tegen Juventus en in de Bundesliga acht punten voorsprong heeft op nummer twee Borussia Dortmund. Door de zege bij Bochum wacht in de halve finale Werder Bremen voor Der Rekordmeister.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.