Robben: 'Ik had liever tegen Leicester gespeeld'

Reacties

Een weerzien met Arsenal had zeker niet de voorkeur van Arjen Robben. De aanvaller van Bayern München had liever een nieuwe ervaring opgedaan.

Robben: 'Ik had liever tegen Leicester gespeeld'

En weer kruisen Bayern München en Arsenal de degens op het Champions League-podium. Voor de derde keer in de laatste vijf seizoenen staan de twee ploegen tegenover elkaar. 'Ik had liever Leicester City gehad', zei Robben in The Independent in de aanloop naar de confrontatie in München van woensdag.

'Als je de keuze hebt, dan zeker. Het is niet zo van laten we maar weer Arsenal krijgen', ging de aanvaller verder zonder daarmee afbreuk te willen doen aan de kracht van Leicester City. 'Het is anders, niet makkelijker of moeilijker. Gewoon anders. Ik hou er als voetballer ook van om tegen een ploeg te spelen waartegen ik nooit eerder heb gespeeld.'

Bayern moet zich in de ogen van Robben niet laten verblinden door de successen van de voorgaande edities tegen Arsenal, dat immer het onderspit moest delven. 'Het is gevaarlijk. Het is fifty-fifty.'

Voor Bayern staat woensdag tegen Arsenal ook een recordreeks op het spel. De Beierse formatie heeft de laatste vijftien thuisduels in de Champions League gewonnen, waarmee het bezig is met een ongekende reeks. Op 29 april 2014 werd voor het laatst in de eigen Allianz Arena niet gewonnen op het hoogste Europese podium. Real Madrid was toen duidelijk te sterk (0-4), waarbij saillant genoeg de huidige Bayern-coach Carlo Ancelotti toen als trainer van de Spaanse grootmacht verantwoordelijk was voor de afstraffing.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.