Robben: 'Iedereen bij Bayern staat op instorten'

Reacties

Voor Bayern München staat vrijdagavond op bezoek bij FSV Mainz 05 de laatste wedstrijd van het jaar op het programma. De Beierse topclub strompelt wat personele bezetting betreft naar de eindstreep, al is dat aan de resultaten absoluut niet te merken.

Robben: 'Iedereen bij Bayern staat op instorten'

'Het lijkt wel alsof iedereen op instorten staat, de ene na de andere speler raakt geblesseerd', zegt Robben, zelf nog altijd gevrijwaard van fysieke ongemakken, op de clubwebsite. 'Maar we zullen nog één keer al onze krachten verzamelen. Er zal een goede ploeg op het veld staan, die alles eraan zal doen om te winnen.'

Robben vertelde woensdag na het winnen van de prijs voor Sportman van het Jaar tegen de NOS ook al dat hij toe was aan winterstop. 'Met Bayern hebben we dit seizoen maar één wedstrijd gemist: de Champions League-finale.' En dan hebben Robben en alle Duitse wereldkampioenen ook nog eens alles gespeeld op het WK in Brazilië.

Doorgaans waren de seizoenen na het WK geen succesjaren voor Bayern, dat in 2006/07 en 2010/11 de titel moest laten aan respectievelijk VfB Stuttgart en Borussia Dortmund. Nu staat Der Rekordmeister er met elf punten voorsprong op VfL Wolfsburg wél rooskleurig voor. En dat terwijl Bayern bijna een heel elftal aan spelers mist door blessures.

'Ik weet dat door de hoge belasting van de afgelopen weken de personele situatie lastig is, maar dat is geen reden waarom we niet zullen proberen ook in Mainz te winnen', zegt trainer Pep Guardiola. 'Dat verlang ik van mijn spelers, want dan kunnen we met een enorme voorsprong de winterstop in gaan.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.