Robben helpt Bayern op weg, Stevens klopt Van der Vaart

Reacties

Met zijn honderdste goal voor Bayern München zette Arjen Robben zijn club dinsdag op het goede spoor tegen SC Freiburg. Huub Stevens deed met VfB Stuttgart goede zaken bij het Hamburger SV van Rafael van der Vaart.

Robben helpt Bayern op weg, Stevens klopt Van der Vaart

Bayern München – SC Freiburg 2-0
Freiburg hield het in de Allianz Arena veertig minuten droog, maar de jubileumgoal van Arjen Robben (foto) brak de ban voor Bayern. Op aangeven van Franck Ribéry – na een fraaie pass van Xabi Alonso – kopte de vedette van het Nederlands elftal zijn honderdste officiële goal in 184 duels voor Der Rekordmeister tegen de touwen.

Zo lang als het vóór rust duurde voordat Bayern wist te scoren, zo vlug ging het in de tweede helft. Uit een knappe pass van Robben tikte Juan Bernat de bal twee minuten na de rust op de lat. De rebound was vervolgens echter een prooi voor Thomas Müller, die zwaargehinderd binnenkopte: 2-0. Bij die stand bleef het, waardoor Bayern de toch al comfortabele koppositie in de Bundesliga extra verstevigde.

Hamburger SV - VfB Stuttgart 0-1
Op bezoek bij zijn voormalige werkgever Hamburger SV heeft Stuttgart-trainer Huub Stevens uitstekende zaken gedaan in de strijd tegen degradatie. Met een mislukte pass op het middenveld leidde HSV-captain Rafael van der Vaart vlak voor rust de enige goal van de wedstrijd in. Na zijn balverlies verdedigde Valon Behrami dramatisch uit, waarna Florian Klein uiteindelijk simpel raakschoot.

Een rode kaart voor Georg Niedermaier, kort na de rust, maakte de missie voor Stuttgart een stuk lastiger, maar Die Schwaben hielden stand. Door de winst heeft Stevens nu zeven punten gepakt in de vier duels onder zijn leiding. Door de winst steeg Stuttgart van de laatste plaats naar één plek boven de degradatiestreep, maar Borussia Dortmund en Werder Bremen kunnen de nummer vijftien woensdag nog voorbijgaan.

Hannover 96 - FC Augsburg 2-0
Met Paul Verhaegh in de basis verloor FC Augsburg voor de tweede keer op rij. Op bezoek bij Hannover 96 ging het, dankzij treffers van Salif Sané en Joselu, met 2-0 onderuit. Het was voor Verhaegh en co, na de 0-4 oorwassing tegen Bayern München van afgelopen zaterdag, een tweede tegenvaller. Augsburg blijft vijfde, maar zowel Schalke 04, Eintracht Frankfurt als 1899 Hoffenheim kan de ploeg woensdag passeren.

Overige uitslag:
FC Köln – FSV Mainz 05 0-0

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.