Robben helpt Bayern naar bekerfinale tegen Dortmund

Reacties

Arjen Robben kan zich met Bayern München alvast opmaken voor de bekerfinale tegen Borussia Dortmund van 17 mei. Omdat in de halve finale 1. FC Kaiserslautern, de nummer vier van de Tweede Bundesliga, een maatje te klein was kan de Duitse kampioen in Berlijn de dubbel binnenharken. Het werd uiteindelijk 5-1 in München, waar de halve finale werd afgewerkt.

Robben helpt Bayern naar bekerfinale tegen Dortmund

Zoals al vaker dit seizoen was Robben doorslaggevend. Na een waarschuwing van Thomas Müller, die via verdediger Florian Dick op de lat kopte, was een corner van de Oranje-international de aanleiding voor de 1-0. Bastian Schweinsteiger kopte volledig vrijstaand raak: 1-0.

Bastian Schweinsteiger kopt de 1-0 binnen.
Bastian Schweinsteiger kopt de 1-0 binnen.

Na ruim een half uur was het al 2-0. Robben dribbelde naar binnen en stelde met een kort tikje Toni Kroos in staat te schieten. Zijn schuiver vanaf ruim zestien meter betekende de beslissing. Kort na rust was een overtreding van Chris Löwe op Robben de aanleiding voor een strafschop. Thomas Müller schoot raak.

Een minuut na de eretreffer van Simon Zoller werd Robben vervangen door Mario Götze. Zoller passeerde overigens Lukas Raeder, de derde doelman van Bayern. Hij mocht starten omdat zowel Manuel Neuer als Tom Starke te maken heeft met blessureleed. Uiteindelijk zorgden Mario Mandzukic en Mario Götze, zonder dat Bayern nog écht aandrong, nog voor 4-1 en 5-1. De Kroaat schoot tegendraads raak en Götze sneed na een schitterende combinatie met Franck Ribéry door de defensie om vervolgens eenvoudig de eindstand te bepalen.

Prijzenwaterval
Op 17 mei kan Bayern proberen de zeventiende DFB Pokal in de wacht te slepen. Bovendien is de ploeg van trainer Josep Guardiola dit seizoen bezig aan een enorme prijzenwaterval. Behalve de Europese Super Cup (na strafschoppen tegen Chelsea), het WK voor clubteams en de Duitse titel kan de beker de vierde prijs van dit seizoen worden.

De Duitse Super Cup ging met 4-2 verloren tegen Borussia Dortmund, uitgerekend de tegenstander in de eindstrijd van de beker. De formatie van Jürgen Klopp weet hoe Bayern verslagen moet worden, aangezien het onlangs in München nog 0-3 werd. Als klap op de vuurpijl is Bayern ook nog in de race voor (een unieke) titelprolongatie in de Champions League. In de halve eindstrijd is Real Madrid de opponent.

Twee jaar geleden stonden Bayern en Dortmund ook al tegenover elkaar in de bekerfinale. Toen werd het 5-2 (!) voor Dortmund. Vorig jaar won Bayern de DFB Pokal ook al, toen door met 3-2 VfB Stuttgart te verslaan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.