Robben geeft tegen Bayer goed signaal af voor Oranje

Met Arjen Robben weer ouderwets op dreef heeft Bayern München de maximale score in de Bundesliga in stand gehouden. Bayer Leverkusen was in Beieren het slachtoffer (3-0).

Gedwongen door de afwezigheid van de nodige verdedigende krachten koos Bayern-trainer Josep Guardiola voor de vlucht naar voren. Middenvelder Xabi Alonso werd centraal achterin geposteerd. De keuze betaalde zich halverwege de eerste helft uit.

Na een lange pass van de Spaanse gelegenheidsverdediger kon Douglas Costa aan de zijlijn ontsnappen om Thomas Müller te vinden, hij bracht de 1-0 op het scorebord. De Braziliaanse aanvaller was - vlak na een vrije trap op de lat van Leverkusen-middenvelder Hakan Çalhanoglu - dicht bij de 2-0. Na een voorzet van Robben raakte hij de lat.

De voorbereidende actie van Robben was goed nieuws voor Oranje-bondscoach Danny Blind. Robben, die naar eigen zeggen nog meer wedstrijdritme wil hebben, bewees daarmee immers vijf dagen voor het EK-kwalificatieduel met IJsland zijn vorm te pakken te hebben.

De nieuwe aanvoerder van Oranje bevestigde dat direct in de tweede helft, toen hij na een fraaie solo tevergeefs een strafschop claimde. Die penalty voor Bayern kwam een klein half uur later alsnog. Arturo Vidal, die tegen zijn oude club speelde, werd in zijn rug geduwd door Roberto Hilbert.

Müller klaarde de klus van elf meter om tien minuten later de eer te laten aan Robben. De Oranje-international benutte de strafschop, die werd gegeven na hands van Hilbert. Maar opnieuw haalde hij het einde van de wedstrijd niet. In de 78ste minuut verliet Robben het veld in de wetenschap dat hij zich maandag in een goede vorm en fit kan melden in Noordwijk.