Robben gebruikt truc Van Gaal voor duel met IJsland

Reacties

In de aanloop naar het cruciale EK-kwalificatieduel met IJsland gebruikt Arjen Robben een oude truc van ex-bondscoach Louis van Gaal. 'En het liep heel goed af', grapte de Bedumer.

Robben gebruikt truc Van Gaal voor duel met IJsland

Op weg naar het WK van vorig jaar legde Van Gaal zijn spelers uit hoe zij zich het beste kunnen voorbereiden op een belangrijke wedstrijd. 'Imagineren, noemde Van Gaal dat altijd zo mooi', legde Robben uit. 'Jezelf bepaalde wedstrijdsituaties alvast inbeelden. Dat heb ik ook gedaan. Hoe de wedstrijd afliep in mijn hoofd? Heel goed!'

Robben, die onlangs door bondscoach Danny Blind werd benoemd tot nieuwe aanvoerder, hamerde nog maar eens op scherpte bij alle internationals. Want aan scherpte ontbrak het in de afgelopen EK-kwalificatieduels nogal eens, waardoor Oranje nu derde staat in Groep A en kwalificatie voor het EK uiterst onzeker is.

'Als er nu nog een bij de selectie van 23 is die niet scherp is, hebben we een probleem. Als je niet scherp bent, ben je niet met je vak bezig. Dan moet je bij jezelf te rade gaan', zei Robben. 'Mijn gevoel bij de wedstrijd van morgen is goed. We hebben goed getraind, maar een goede generale repetitie geeft geen garantie op succes.

Robben benadrukte dat hij niet veranderd is door zijn aanvoerderschap: 'Ik ben nog gewoon dezelfde. Ik ga me niet ineens anders gedragen nu ik een aanvoerdersband mag dragen. Ik ben trots op mijn rol, maar ik word er geen ander persoon van.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.