Robben en Van Persie laten deel training schieten

Reacties

Op het complex van Quick Boys in Katwijk heeft het Nederlands elftal zijn tweede training afgewerkt in de aanloop naar het thuisduel met Kazachstan, vrijdag in de EK-kwalificatiecampagne (aftrap 20.45 uur). Robin van Persie en Arjen Robben trainden slechts gedeeltelijk mee.

Robben en Van Persie laten deel training schieten

De twee steraanvallers trainden een klein half uur mee en gingen daarna naar binnen. Verder kon bondscoach Guus Hiddink beschikken over een volledig fitte selectie.

Maandagavond kwamen er slechts drie keepers en drie veldspelers naar buiten. Behalve de doelmannen Jasper Cillessen, Tim Krul en Jeroen Zoet waren dat Ibrahim Afellay, Erik Pieters en Quincy Promes. Zij kwamen afgelopen weekend om uiteenlopende redenen als enige internationals van Oranje niet in actie met hun respectievelijke clubs Olympiakos Piraeus, Stoke City en Spartak Moskou.

Dinsdagochtend vanaf 11.30 uur sloten ook de overige negentien selectieleden aan op Sportpark Nieuw Zuid. Om 14.00 uur staat voor de spelers dan het eerste persmoment gepland in hotel Huis Ter Duin.

Voordat het keurkorps van Hiddink aanstaande vrijdag in Amsterdam om 20.45 uur aantreedt tegen Kazachstan, in het kader van de kwalificatiereeks voor het EK van 2016 in Frankrijk, staat ook nog een besloten training in De Arena (woensdag) op het programma. De laatste oefensessie op donderdag is weer in Katwijk.

Oranje moet tegen Kazachstan en IJsland (maandag) de valse start van een maand geleden in Praag goedmaken. Destijds won Tsjechië in de blessuretijd met 2-1. Het oefenduel in en met Italië was vijf dagen eerder ook al uit op een teleurstelling uitgelopen (2-0 verlies).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.