Robben en Guardiola naar Camp Nou, Real Madrid - Juve

Reacties

De loting voor de halve finale van de Champions League heeft twee affiches opgeleverd om van te watertanden. Barcelona speelt tegen Bayern München. Regerend winnaar Real Madrid treft Juventus.

Robben en Guardiola naar Camp Nou, Real Madrid - Juve

Barcelona en Juventus spelen hun eerste wedstrijd thuis. Het treffen Barça - Bayern (boven Arjen Robben en Andres Iniesta op archiefbeeld) betekent dat Josep Guardiola terugkeert in Camp Nou, waar hij zijn eerste stappen zette als trainer en driemaal kampioen werd en tweemaal de Champions League won.

Voor Real Madrid-coach Carlo Ancelotti betekent de clash met Juventus ook een weerzien met zijn oude club; hij was tussen 1999 en 2001 actief voor De Oude Dame.

De heenduels zijn op 5 en 6 mei; de returns een week later. De finale staat op het programma voor 6 juni en wordt gespeeld in Berlijn.

Van de halvefinalisten heeft bekerhouder Real Madrid de meeste finaleplaatsen achter zijn naam staan. Dertien keer speelde De Koninklijke de eindstrijd. Tien keer werd de finale gewonnen. Bayern speelde tien finales, waarvan het er vijf won. Juventus zegevierde slechts twee keer, terwijl het zeven finales speelde. Barcelona stond net zo vaak in de eindstrijd als de Italianen, maar won de 'Cup met de Grote Oren' veel vaker: vier keer.

Loting halve finale Champions League
Barcelona - Bayern München
Juventus - Real Madrid

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.