Robben en Drenthe op schot bij ontketend Real

Real Madrid is op volle stoom op weg naar de tweede landstitel op rij. De koploper van de Primera División leefde zich uit tegen Real Valladolid en haalde vernietigend uit (7-0).

Robben en Drenthe op schot bij ontketend Real

Twee Nederlanders die tot nog toe genoegen moesten nemen met een bijrol, straalden deze keer in Bernabéu. Arjen Robben begon voor het eerst sinds 7 oktober in de basis, terwijl Royston Drenthe al na een kwartier inviel voor de geblesseerde Robinho.

De twee linkspoten vervingen hun afwezige landgenoten Wesley Sneijder (geschorst) en Ruud van Nistelrooy (geblesseerd) met verve. Zowel Robben als Drenthe scoorde. Het waren hun eerste doelpunten in de Primera División.

Robben zorgde voor de 3-0 door alleen voor de keeper koel te blijven. Hij gaf ook twee assists, al was de eerste op Julio Baptista iets gelukkiger dan de tweede op Guti. Drenthe kwam bijna tot een zelfde score met een raak schot (7-0) en een assist op Guti. Raúl en Guti maakten er ieder twee, Julio Baptista één.

Real nam door de monsterzege weer afstand van Barcelona, dat zaterdagavond in Andalusië bleef steken op 1-1 tegen Sevilla. Het verschil is acht punten met nog vijftien duels te gaan.

Bekijk hier al onze video's