Robben en Cillessen laatste Nederlandse CL-troeven

Reacties

Arjen Robben en Jasper Cillessen zijn na de winterstop de enige Nederlanders die nog in actie komen in de Champions League. Liefst dertien landgenoten vonden net als PSV hun Waterloo in de groepsfase.

Robben en Cillessen laatste Nederlandse CL-troeven

Waar PSV met lege handen staat na het 0-0 gelijkspel tegen FK Rostov, is het CL-avontuur ook voor Jean-Paul Boëtius (FC Basel), Dorus de Vries (Celtic), het Club Brugge-trio Stefano Denswil, Ricardo van Rhijn en Ruud Vormer, het Sporting-kwartet Luc Castaignos, Bas Dost, Douglas en Marvin Zeegelaar en de Nederlandse duo's van Ludogorets (Jody Lukoki en Virgil Misidjan) en Tottenham Hotspur (Vincent Janssen en Michel Vorm) ten einde.

En dus vormen Robben en Cillessen de laatste twee Nederlandse troeven. De 32-jarige aanvaller van Bayern München was er sinds zijn transfer naar Chelsea in 2004 altijd bij als de knock-outfase van de Champions League van start ging, al speelde hij door diverse blessures lang niet alle wedstrijden die hij had kunnen spelen. Cillessen is er voor het eerst bij in de beslissende fase van het miljoenenbal. De 27-jarige doelman van Barcelona speelde tot nu louter groepsduels.

Robben is ook nog altijd de laatste Nederlander die in actie kwam in een Champions League-finale. In 2013 besliste de rappe linkspoot de eindstrijd tussen Bayern en Borussia Dortmund (2-1) op Wembley. Een jaar later hield arbiter Björn Kuipers de Nederlandse eer nog hoog, maar sindsdien bleven de finales verstoken van Nederlandse inbreng. Sinds 2004/05 waren er juist altijd een of meerdere landgenoten die het tot de apotheose van het CL-seizoen schopten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.