Robben en Brouwers zonder te imponeren naar kwartfinale

Reacties

Zonder veel indruk te maken heeft Bayern München zich geplaatst voor de kwartfinale van het Duitse bekertoernooi. Eintracht Braunschweig weerde zich kranig maar was geen partij voor Arjen Robben en consorten. Ook Roel Brouwers maakt met Borussia Mönchengladbach nog kans op de DFB-Pokal.

Robben en Brouwers zonder te imponeren naar kwartfinale

Bayern München – Eintracht Braunschweig 2-0
Bayern won de laatste weken in de Bundesliga met grote cijfers van Hamburger SV (8-0), SC Paderborn (6-0) en 1. FC Köln (4-1), maar kreeg met Eintracht Braunschweig een ploeg op bezoek die vorig seizoen in de Bundesliga nog twee keer goed weerstand bood (2x 2-0). Hoewel de nummer zes van de 2. Bundesliga ook nu weer sterk verdedigde, bereikte Bayern de laatste acht.

Het duurde wel even voor Der Rekordmeister de weg naar de kwartfinale vond. Pas een minuut voor rust boog Braunschweig voor de Beierse druk. David Alaba (foto) schoot een vrije trap in de kruising. In de tweede helft gaf Mario Götze na een dribbelactie en een pass van Robben een vervolg aan de treffer van de Oostenrijker. Robben schoot daarna nog over voordat hij tien minuten voor tijd naar de kant ging. In de slotfase kwam Dante goed weg toen hij slechts geel kreeg voor een grove charge.

Kickers Offenbach – Borussia Mönchengladbach 0-2
Ook Roel Brouwers deed met Borussia Mönchengladbach wat verwacht werd. Kickers Offenbach had in de vorige ronden nog gestunt tegen FC Ingolstadt en Karslruher SC (2. Bundesliga), maar tegen de nummer vijf van Duitsland kwam er een einde aan het bekersprookje van de club uit de Regionnaliga, het vierde niveau. Een rake strafschop van Max Kruse en een solo van Patrick Herrmann waren genoeg voor Gladbach.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.