Robben: 'Dit was genieten, fantastisch en niet te bevatten'

Arjen Robben kon na afloop van het duel, waarin Barcelona een 4-0 afstraffing kreeg, zijn geluk niet op. Na de halve eindstrijd van de Champions League wilde de Oranje-international van Bayern München nog niet vooruitlopen op de zo goed als zekere finaleplek van de Beierse grootmacht.

Robben: 'Dit was genieten, fantastisch en niet te bevatten'

Zelf nam Robben de 3-0 op fraaie wijze voor zijn rekening. 'En dat is lekker. Een succesje. Het spelen van zo'n wedstrijd op dit toneel. Heerlijk. Dit kon ik wel gebruiken na een lastig seizoen', refereert Robben aan de reserveplaats waar hij het regelmatig mee moest doen.

'De sleutel is dat we het als een team gedaan hebben', vervolgt Robben voor de camera's van de NOS. 'Dit is de bevestiging van hoe goed wij kunnen voetballen. We hebben Barcelona geen ruimte gegeven. Maar ik praat liever over onze prestatie en niet over het onvermogen van Barcelona. Dat is namelijk een compliment voor ons. En we kunnen natuurlijk zelf ook aardig voetballen. We kregen de nodige ruimte en hebben dan de klasse om het af te maken', besluit de aanvaller.

'Natuurlijk is dit genieten, fantastisch, ongelofelijk en niet te bevatten', jubelt Robben. 'Maar, nee. We staan nog niet in de finale. We hebben nog een wedstrijd te gaan. Maar nu mogen we best even een feestje vieren.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's