Robben: 'Dit is waar mensen voor naar het stadion komen'

Reacties

Het spektakelstuk tussen RB Leipzig en Bayern München werd in de extra speeltijd beslist door Arjen Robben, die de wedstrijd reclame voor het voetbal vond.

Robben: 'Dit is waar mensen voor naar het stadion komen'

'Dit is waar mensen voor naar het stadion komen, om te genieten van een wedstrijd als deze tussen twee heel goede teams', aldus Robben. 'Leipzig heeft een heel jong getalenteerd elftal, dat alles geeft. Ze gaven honderd procent en dat kunnen ze negentig minuten volhouden. 4-5, dat is grote reclame voor het voetbal.'

De winnende treffer in de Red Bull Arena was voor Robben zijn twaalfde dit seizoen in de competitieverband. In totaal staat de ex-speler van FC Groningen, PSV, Chelsea en Real Madrid op 89 doelpunten in de Bundesliga. Giovane Elber is de enige buitenlander die in dienst van Bayern tot meer competitietreffers kwam: 92. Overigens zit Robert Lewandowski de twee op de hielen, want de Poolse aanvaller staat nu op 77 doelpunten in de Bundesliga namens Der Rekordmeister.

Bayern München was al verzekerd van het kampioenschap, terwijl RB Leipzig door het puntenverlies van Borussia Dortmund beslag legde op de tweede plaats in de Bundesliga. In de laatste speelronde krijgt Bayern bezoek van SC Freiburg, terwijl Leipzig een uitduel met Eintracht Frankfurt afwerkt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.