Robben boos op Hitz: 'Schandalig uit de wedstrijd geschopt'

Arjen Robben spreekt schande over de wijze waarop FC Augsburg-doelman Marwin Hitz hem woensdagavond een knieblessure toebracht. Door de kwetsuur kan de vleugelspits pas in 2014 weer in actie komen voor Bayern München. Zijn club spreekt zelfs van een afwezigheid van zes weken.

Robben boos op Hitz: 'Schandalig uit de wedstrijd geschopt'

Robben raakte in het bekerduel met Augsburg (2-0 winst) al na een kwartier geblesseerd tijdens een harde botsing met Hitz. De aanvaller is boos over de manier waarop de keeper van Augsburg het duel aan ging. 'Ik ging alleen op hem af en wilde om hem heen. Hij kwam op een schandalige manier inglijden en doorboorde letterlijk mijn been', legt Robben uit aan de NOS.

Uit onderzoek bleek dat de knie van Robben is ingedeukt. 'Je kunt zeggen dat het bot is ingescheurd', omschrijft de ex-speler van Real Madrid, Chelsea, PSV en FC Groningen. 'Ik ben er helemaal kapot van. Het ging zo lang goed, en dan word je op zo'n manier uit de wedstrijd geschopt. Frustrerender kan niet.'

Door de blessure moet Robben in ieder geval het WK voor clubs in Marokko, dat op 17 december begint, aan zich voorbij laten gaan. De 29-jarige dribbelaar hoopt er na de winterstop weer bij te zijn, maar of hij op tijd fit raakt voor de seizoenshervatting op 25 januari uit tegen Borussia Mönchengladbach is nog niet duidelijk.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen