Robben bij Bayern bezig aan unieke reeks in München

Reacties

Arjen Robben speelt zaterdag met Bayern München de topper tegen Borussia Dortmund (aftrap 18.30 uur). De koploper in de Bundesliga is bezig aan een indrukwekkende reeks thuiswedstrijden met de Oranje-international in de gelederen.

Robben bij Bayern bezig aan unieke reeks in München

Sinds Robben zich in de zomer van 2009 bij Bayern voegde, won de club in de eigen Allianz Arena álle duels waarin de behendige aanvaller minimaal één keer doel trof. Die reeks behelst inmiddels al 40 officiële wedstrijden: 28 in de Bundesliga, 4 in het bekertoernooi en 8 in de Champions League. Robben was in die 40 duels goed voor 56 treffers.

Hoewel Bayern in de jacht naar succes uiteraard niet volledig afhankelijk is van de productiviteit van Robben, is het opmerkelijk te zien dat Der Rekordmeister juist wel punten verspeelt in duels waarin de Oranje-aanvaller zelf níet kan scoren. Van de 52 wedstrijden zonder een treffer van Robben won Bayern er 35, tegen 6 gelijke spelen en 11 nederlagen.

Bayern lijkt er vanuit dat opzicht dus baat bij te hebben als Robben zaterdag tegen Borussia scoort. Voor de aanvaller zelf brengt de grote rivaal uit Dortmund doorgaans het beste in hem naar boven. In dertien wedstrijden tegen BVB was Robben al goed voor acht goals. Bovendien bereidde hij nog eens vier doelpunten van ploeggenoten voor.

Robben, die de laatste twee duels van Bayern vanwege een lichte spierblessure moest laten schieten, kan tegen Dortmund ook weer een stapje dichter bij een mijlpaal in zijn loopbaan geraken. Hij is nog zes treffers verwijderd van zijn honderdste officiële doelpunt in dienst van zijn huidige werkgever. Hij had tot nu toe 175 wedstrijden nodig om tot zijn 94 goals te komen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.