Robben baalt ondanks rentree: 'Je moet je leven geven'

Arjen Robben vierde zijn rentree bij Bayern München zaterdag met een treffer, maar het was niet genoeg om de Duitse Super Cup in de wacht te slepen. Volgens de Nederlander had zijn ploeg dat volkomen aan zichzelf te wijten.

Kort na rust zette Robben - die ruim drie maanden niet had gespeeld - zijn ploeg op 1-0 tegen VfL Wolfsburg. In de slotfase bracht Nicklas Bendtner de ploeg van Bas Dost echter weer langszij, waarna Die Wölfen de strafschoppen beter namen. Maar die beslissende serie was volgens Robben helemaal niet nodig geweest.

'Ik ben behoorlijk teleurgesteld', sprak hij na afloop. 'Dit mogen we niet verliezen, op het einde moet je je leven geven om die winst te pakken. Maar dat is voetbal hè, in een minuutje kan de hele wedstrijd op z'n kop staan.' Want Bayern was in zijn ogen veel beter. 'Al met al moeten we kritisch zijn: we hadden het eerder moeten beslissen. Daar hadden we de kansen voor, bij 2-0 was het helemaal voorbij geweest.'

Zo ver kwam het niet en Bayern verloor voor het derde jaar op rij de strijd om de Super Cup. Tot teleurstelling van trainer Pep Guardiola. 'We hebben er alles aan gedaan', zag ook hij. 'Natuurlijk zijn de beker, de competitie en de Champions League belangrijker. Maar een prijs is een prijs. We hadden kansen. Heel veel kansen. Maar proficiat aan Wolfsburg, ze hebben het goed gedaan.'