Road to the final: indrukwekkende cijfers voor Real Madrid

Reacties

Om 20.45 uur staan Real Madrid en Atlético Madrid tegenover elkaar in de Champions League-finale. De weg naar de eindstrijd in San Siro kende voor Atlético meer hobbels dan voor Real.

Road to the final: indrukwekkende cijfers voor Real Madrid

Voor de supporters van Real Madrid viel er in dit Champions League-seizoen voldoende te genieten. Liefst 27 keer kon er gejuicht worden na een doelpunt. Alleen Bayern München (30 goals) scoorde nog vaker.

In de groepsfase liet Real - waar Rafael Benítez toen nog de scepter zwaaide - alleen twee punten liggen tegen Paris Saint-Germain. Hoogtepunt was de eclatante 8-0 overwinning op Malmö FF. In de achtste finale werd vervolgens afgerekend met AS Roma (twee keer 2-0). Tegen VfL Wolfsburg ging het bijna mis in de kwartfinale, maar door een hattrick van Cristiano Ronaldo werd een 2-0 achterstand goedgemaakt. Het tweeluik met Manchester City in de halve eindstrijd werd beslist door een eigen doelpunt van Fernando.

Voor Atlético Madrid is Antoine Griezmann doorslaggevend in de Champions League.
Voor Atlético Madrid is Antoine Griezmann doorslaggevend in de Champions League.

Topscorer Cristiano Ronaldo heeft met zijn zestien doelpunten in zijn eentje net zo vaak gescoord als Atlético Madrid. Antoine Griezmann nam zeven treffers voor zijn rekening, waaronder de uitgoal die het verschil maakte in de halve finale tegen Bayern München (2-2 over twee duels). Een ronde eerder was Griezmann met twee goals verantwoordelijk voor een 2-0 overwinning op Barcelona, dat thuis nog met 2-1 gewonnen had.

In 210 minuten tegen PSV kwam Atlético niet tot scoren, maar de Madrilenen ontsnapten via een strafschoppenserie aan een uitschakeling. In de groepsfase eindigde het elftal van trainer Diego Simeone als groepswinnaar, boven Benfica, Galatasaray en Astana. De thuisnederlaag tegen Benfica (1-2) en het gelijkspel in Astana (0-0) bleven zonder grote gevolgen.

Atlético Madrid en Real Madrid in CL
Team Schoten voor Goals voor Balbezit
Real Madrid 20,8 27 55,1%
Atlético Madrid 14,8 16 47,5%

Atlético moest het op weg naar de finale vooral hebben van de ijzersterke defensie. In acht van de twaalf duels werd de nul gehouden. Zelfs Barcelona en Bayern hadden moeite met de sterke organisatie van de Rojiblancos, die slechts zeven treffers incasseerden.

Toch kan Real verdedigend nog betere cijfers presenteren. In tien van de twaalf wedstrijden kreeg de nummer twee van Spanje geen tegentreffers. Alleen Shakhtar Donetsk en Wolfsburg scoorden tegen de Koninklijke. Tijdens de 4-3 overwinning op Shakhtar in de poulefase zat eerste doelman Keylor Navas op de bank. De Costa Ricaan kreeg in zijn CL-loopbaan twee tegendoelpunten in 1080 minuten.

Atlético Madrid en Real Madrid in CL
Team Schoten tegen Goals tegen
Real Madrid 8,5 5
Atlético Madrid 13,7 7

De ontmoeting in Milaan is de derde wedstrijd tussen Atlético en Real Madrid in dit seizoen. Op 27 februari won Atlético met 0-1 bij Real door een doelpunt van Griezmann. In Vicente Calderón werd het op 4 oktober 1-1. Karim Benzema opende toen snel de score, waarna invaller Luciano Vietto vlak voor tijd een nederlaag van Atlético voorkwam.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.