RKC-held Castelen: 'Ik voorspelde dat we nog zouden scoren'

Romeo Castelen groeide woensdagavond uit tot de held van RKC Waalwijk, door in de absolute slotfase de bal op sublieme wijze langs Go Ahead-Eagles doelman Stephan Andersen te schieten: 2-2. Zelf had hij het doelpunt al min of meer voorspeld.

'Ik zei meteen na de 2-1 tegen Evander Sno dat we er nog eentje zouden maken', vertelde hij tegenover FOX Sports. 'Je moet altijd blijven geloven zolang de wedstrijd niet over is. Als je wilskracht toont zie je maar weer dat het tot iets moois kan leiden. Ik schoot de bal heerlijk binnen. We mogen heel tevreden zijn met een punt, zoveel ploegen lukt dat niet bij Go Ahead.'

Dramatisch
RKC-coach Erwin Koeman vond het gelijkspel uiteindelijk verdiend. En dat terwijl zijn ploeg nog wel zo slecht aan de wedstrijd was gewonnen. Go Ahead leidde bij rust met 1-0 . 'Wij waren de eerste helft dramatisch aan de bal, we leden constant balverlies', lichtte Koeman de gang van zaken toe. 'Maar de tweede helft hadden we het heft echt in handen. Toen voelden we ook dat hier meer te halen viel.'

Daar leek het aanvankelijk niet op, door de late goal van Xandro Schenk. Tot grote vreugde van Koeman was dat het niet geval. 'Tegenwoordig duren wedstrijden gelukkig 93 of 94 minuten. We maakten in de persoon van Romeo Castelen nog een geweldige goal. Dat geeft wel de veerkracht van de ploeg aan. Ik denk dat we uiteindelijk verdiend een punt pakten, al zal Go Ahead daar anders over denken. Want als je zo laat een doelpunt tegen krijgt, zak je door de grond.'

Domper
Daar had Koeman gelijk in, want Eagles-trainer Foeke Booy baalde er flink van dat het duel met RKC niet de eerste zege van 2014 opleverde. 'Een domper, ja. Dit komt wel even aan. Het zag er toch echt naar uit dat we terecht gingen winnen, maar het mocht niet zo zijn. Het geluk was aan de zijde van RKC. We hadden kansen zat, daar lag het niet aan. Ik kan mijn spelers niks verwijten. Alleen was RKC natuurlijk wel een stuk effectiever. Helaas krijg je niet altijd wat je verdient.'