RKC-defensie geplaagd door zware blessures

De verdedigers bij RKC Waalwijk haken één voor één af door blessures. Randy Rustenberg moet enkele weken toekijken, Jerold Promes en Virgilio Teixeira komen dit seizoen zelfs niet meer in actie.

RKC-defensie geplaagd door zware blessures

Teixeira moet zes weken rust houden. De 31-jarige Hagenaar blijkt een spier in zijn been te hebben gescheurd tijdens het competitieduel met FC Groningen op 6 februari. Na zijn gedwongen rustpauze wacht nog een revalidatie. Reden voor de medische staf om te stellen dat Teixeira dit seizoen niet meer speelt.

Dat is ook het geval met Jerold Promes. De jonge verdediger wordt donderdag geopereerd aan zijn knie, hij krijgt een nieuwe kruisband. Hij liep de kwetsuur op in de uitwedstrijd tegen FC Twente op 12 februari. Hij komt deze competitie niet meer aan spelen toe.

Randy Rustenberg (foto) moest vorige zaterdag geblesseerd van het veld in het duel met FC Utrecht. Aan een tackle van Rick Kruys hield hij een ingescheurde knieband over. Die zal enkele weken nodig hebben om te herstellen.

Door deze blessures heeft coach Erwin Koeman nog twee centrale verdedigers over: Tieme Klompe en Thomas Vermaelen. Zaterdag moeten de Waalwijkers op bezoek bij SC Heerenveen.

Bekijk hier al onze video's