RKC ziet niet alleen maar spelers gaan: eerste nieuwkomer is in aantocht

Reacties

Jeroen Houwen gaat zijn loopbaan vervolgen bij RKC Waalwijk. De Brabanders nemen de 27-jarige reservegoalie transfervrij over van Vitesse.

RKC ziet niet alleen maar spelers gaan: eerste nieuwkomer is in aantocht
© Pro Shots

RKC zag de voorbije weken na trainer Joseph Oosting ook de spelers Said Bakari en Pelle Clement (beiden naar Sparta) en Mats Seuntjens (naar FC Utrecht) hun vertrek aankondigen. Houwen moet de eerste nieuwe speler worden. Meest waarschijnlijk is dat Houwen de vervanger is van de Portugees Joel Pereira: zijn aflopende verbintenis wordt niet verlengd. Derde doelman Joey Kesting verlengde zijn contract wel tot 2025. Met Mark Spenkelink staat er nog een goalie onder contract in Waalwijk.

Eerste doelman Etienne Vaessen lijkt RKC ook te gaan verlaten. Voor de dit seizoen prima presterende sluitpost is veel belangstelling uit binnen- en buitenland. Ook Vitesse – de club waar Houwen vandaan komt – is geïnteresseerd in de Brabantse doelman. Als Vaessen vertrekt zal RKC nog een doelman aantrekken die met Houwen, Kesting en Spenkelink mag uitmaken wie de eerste keus zal worden.

Bij Vitesse slaagde Houwen er nooit in een onbetwiste basisspeler te worden. Hij wisselde te vaak goede met mindere periodes af. De 27-jarige doelman begon dit seizoen als basisspeler bij Vitesse, maar na de forse nederlagen tegen Feyenoord en Excelsior (2-5 en 1-3) verloor hij zijn plek. Sinds de komst van huurling Kjell Scherpen is Daan Reiziger tweede keus, Houwen en de Duitser Markus Schubert zijn (in willekeurige volgorde) optie drie en vier. Houwen keepte geen minuut meer sinds die eerste twee duels.

In totaal heeft Houwen 44 optredens in Vitesse 1 achter zijn naam staan, waarvan 26 in de Eredivisie. Hij debuteerde in het seizoen 2017/18 in november tegen FC Groningen. Houwen werd door Vitesse in het verleden uitgeleend aan Telstar (waar hij tot tien duels kwam) en Go Ahead Eagles (waar hij niet in actie kwam).

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.