RKC Waalwijk twee dubieuze Eredivisierecords rijker

Degradant RKC Waalwijk beëindigde het Eredivisieseizoen 2009/10 met twee opmerkelijke records. De hekkensluiter leed zondag in de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo (1-2) zijn 29ste nederlaag van deze competitie.

RKC Waalwijk twee dubieuze Eredivisierecords rijker

Nooit eerder stapte een club in de Eredivisiehistorie binnen de grenzen van één seizoen zo vaak als verliezer van het veld. Tot aan zondag deelde RKC het negatieve record met RBC Roosendaal, dat in de jaargang 2000/01 in 28 van zijn 34 duels de mindere was.

RKC finishte het seizoen bovendien zonder ook maar één duel gelijk te spelen. De formatie van trainer Ruud Brood won vijf keer en leed zoals gezegd 29 nederlagen. De enige club die ook ooit een jaargang lang niet gelijkspeelde, was het Ajax van seizoen 1972/73. De Amsterdammers wonnen die jaargang dertig duels en verloren de overige vier.

Overigens betekende de zege bij RKC voor VVV de eerste uitoverwinning van dit seizoen. De ploeg van trainer Jan van Dijk maakte zo een einde aan een reeks van elf nederlagen en vijf gelijke spelen vanaf de competitiestart.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen